whop whop whop whop

Drar väl en snabb update. Som vanligt har jag börjat parallellt med 12468 andra covers så... öh, ja. I Disappear är inte klar. Eller jo, den är klar men vissa saker måste spelas in igen samt att måste ta en bild till covern! ARGH! 
Men håller på att jobba samtidigt med två väldigt udda saker för mig... Lana Del Reys låt Video Games och Timbuktus låt The Botten is Nådd. Jag vet inte hur bra dessa låtar passar mig, men det är kul att testa på! Video Games låter faktiskt helt ok att sjunga som kille... Men timbuktu? Svårt att sjunga egentligen verserna i "TBIN", så jag får väl se hur det blir att "rappa/prata"! hahaha, är astaggad på att försöka på detta! En musiker måste våga testa på allt! 

Men I Disappear ska bli klar innan veckan är slut, samt att de andra covers lär bli klara också då! Har mycket tid för det då jag vaknar varje dag runt 10 tiden (WTF?!?!?). Fattar inte varför, asskumt. Jag vaknar ALDRIG tidigt, även om jag vill det ibland. Aja, mer tid för inspelning så jag hinner använda resten av dagen till annat också! Drar ut idag med Rebecca och tar en öl och sen kanske jag träffar Darin efteråt. Nu dock ska jag ut i det fina vädret (på balkogen), ta en cigg, dricka oboy (...) och bara enjoy lite musik och vädret! 

Problems?

I'm perfectly able to hold my own hand, but I still can't kiss my own lips

Första dagen på lovet! Vaknat upp klockan 9 av någon anledning (min dygsrytm börjar bli lite för stabil) och känner mig på jävligt bra humör! Lagt The House That Jack Built covern på is för tillfället och jobbat hårt på I Disappear och Video Games covern. Både I Disappear och Video Games är snart klara, behöver bara spela in sången och självklart ta någon bild som motiv till låtarna! Funderar på att ha en bild där jag springer och kollar bakåt till I Disappear. Påminner lite om musikvideon när Kirk springer från ett flygplan som jagar honom. 

Så suttit ute på balkogen, rökt, laddat upp inför inspelning av det sista för I Disappear och njutit av det fina vädret till Civilian av Wye Oaks. Upptäckte låten via The Walking Dead. Stört bra låt! Aja, dags för inspelning efter att jag ätit något! CHEERZ




Och här har vi Wye Oaks låt Civilian!


step into the house that jack built

Lov snart. Så jävla skönt. Kunna vara hemma med gott samvete. Varit sjukskriven hela veckan men känns som att jag missat så mycket (vilket jag gör i vilket fall, I guess). Ska nog bara slappa, enjoy life (vad det nu än är) och försöka spela in musik. Även skriva musik. Vet inte varför, men jag skriver bäst musik på nätterna. Lite svårt att göra det då man har skola, försöker undvika att vara vaken för sent. Men men... 
Öh, ja. Gjort en cover på Mad World iaf. Blev ganska nöjd med den, trots den massiva mängden reverb. Fast utan reverb lät det helt dött. Och jag fick till ett nice stråkinstrument-ljud med gitarren! LIKE A BOSS! Mår så jävla shit just nu att jag slutar skriva och lägger mig. 








Bjuder på en bild som jag tog inför min kommande cover: Metallica - The House That Jack Built.


blött, kallt, blött, kallt, och... blött.

Varit ute ett tag nu. Haft lite smått filosofiska diskussioner med Peiam och Darin samt kollat runt om jag hittar någon fin lumberjack skjorta. Måste erkänna att de är faktiskt ganska snygga... ehehehehe. 
Med tanke på att jag är sämst på att bestämma mig för en cover har jag bytt nu från Porcupine Tree - Trains till Exodus - Bonded by Blood. Kanske lär mig solot, annars blir det bara en plain rythm guitar cover. Vilket är ganska nicet det med. Så jävla bra låt, så jävla bra riff. Blir nog versionen från Let There Be Blood albumet istället för Bonded by Blood albumet. Rob Dukes röst är ren kärlek. 

Bjuder på en blöt egobild med min fina mössa!

when the evening reaches here

Så jävla seg och onödig dag. Sket helt i fysiken pga brist av ork, kom precis i tid för min redovisning i engelskan och sedan hade jag inte ett skit att göra. Mådde illa och ville bara dra hem, men väntade några timmar i skolan för att repa en låt som ska spelas snart i skolan... Suttit mest och funderat på olika covers som kan vara värda att göra. Fast som vanligt är det alltid idéer och tankar, det är sällan jag tar tag i det. Kan bero på hur grinig jag blir när det inte blir perfekt. Och sedan blir det halv bra och jag nöjer mig med det men ändå vet jag att jag kan bättre än så, vilket irriterar mig. Aja, nu har jag iallafall bestämt att Porcupine Tree's låt Trains är nästa cover tills vidare. Akustisk version. Nothing Else Matters tar jag senare, och sedan ska jag avsluta For Whom The Bell Tolls covern och spela in sången. Måste också spela in de nya låtarna jag själv kommit på.... fml. 
Well, jag är sjuk och mår illa majoriteten av tiden, så helgen blir perfekt inför att bomba på med musik. Bara jag inte sover bort dagarna... 


P.S. Alltid lika skönt att somna någon timme i uppehållsrummet medan man lyssnar på Trains med repeat på.






sladdar överallt

Med tanke på att jag låter förjävlig när jag sjunger (är sjuk som fan) så har jag bestämt att typ... skjuta upp Nothing Else Matters covern. Allt är klart förutom vocals, men ska det bli bra så ska jag vara frisk. Så tog fram kameran och funderade på att förbereda allt inför att senare spela in någon cover med video. Funderar starkt på Metallica - Orion och sedan alla andra instrumentala Metallica låtar. Samtidigt är jag sugen på en Pantera cover eller Testament. Ah, får se vad det blir. Drar upp några bilder på all skit som används. Kaos rum ftw. Måste... städa.... 


SLADD KAOS <3

nothing else matters

Kände imorse att jag borde mixa lite med min Nothing Else Matters cover. Måste spela in seriösa vocals, samt spela in bas till hela låten och inte bara delar av den. Lite komiskt att jag just jobbar på Nothing Else Matters covern idag... Hmm. Forever alone mixing *forever alone face*. 
Näe, jag hoppas den är klar till idag iallafall. Känner att det är dags att påbörja en ny låt snart, även om jag bara jobbat på den i några dagar nu. Vissa saker känns aningen otajt (när gitarr solot kommer in) men orkar inte ändra på det. Det får duga. NU, klockan 9 på morgonen, ska jag försöka spela in vocals och se hur det går. Sen blir det blodprov, skolan, sjukhuset för att besöka syrran och sen drar jag ut och dricker med några polare. De ska se på någon fotbollsmatch så jag hänkar på. 



Stabilt med printscreen bild på första blogg inlägget. Får väl börja ta bild på min "mini studio" (som består mest av sladdar...) eller mig in action då jag försöker spela in shit.

RSS 2.0